Sorg

Hej!

I går stötte jag av en tillfällighet på ett gäng före detta arbetskamrater från Hjärup. De skulle på en fortbildningsresa. En resa som skulle ge dem nya inspel och inspiration för att utveckla förskoleverksamheten. Vi pratade en stund och jag fick en känsla av saknad.

När jag i morse tittade ut genom fönstret såg jag en grupp med barn i lådcyklar. De var på väg någonstans. Ett litet vardagsäventyr. Då for jag i tankarna tillbaka till mitt sista arbetsår som jag gjorde här i Malmö. Jag upplevde en känsla av längtan.

Just nu befinner vi oss i våryran. Förväntningarnas tid. Längtan efter värme, ledighet och gemenskap. Tids nog kommer hösten med regn och rusk då vi gärna tänker tillbaka på sommaren. Sommaren som alltid var för kort, för kall och för regnig. Vi hoppas att nästa sommar blir bättre.

Jag har många minnen från lägenheten som jag bor i. När jag flyttade in i lägenheten första gången 1964 så hade vi en liten hund. Murre var en mellanpudel och han var en viktig medlem i familjen.

Murre dog samma dag som en av mina bröder fyllde tretton år. Mamma ville inte att vi skulle göra barnet ledset på födelsedagen så vi sa bara att Murre skulle till veterinären. Fortfarande efter alla dessa år så tänker jag på vår lilla hund när jag går in i lägenheten. Jag håller igen dörren för att Murre inte ska smita ut i trappen.

Det finns många tillfällen i livet då vi känner saknad, längtan, hopp och ledsnad.

I torsdags dog min lillebror. Och det finns inga ord.

Kram Inger  

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)