Pussel

Hej!

När jag skriver det här inlägget så är det söndag kväll och MFF har precis spelat oavgjort. Det märks på tåget av fans som drar fram ute på gatan att det inte var helt ok. Vissa gestikulerar och jag kan höra de frustrerade rösterna ända upp till mig. Så blir det ganska ofta i livet, ibland är man helnöjd och ibland är man mindre förtjust.

Det mest spännande som hänt mig denna söndag är att bussen var kraftigt försenad och jag hann nästan bli lite orolig att biljetten skulle gå ut. Jag har ibland lätt för att bli lite överdrivet orolig. Just nu är jag inne i en period där jag oroar mig för dagens ungdomar. Inte alla naturligtvis men när jag åker buss och ofta ser hur en del bara nonchalerar gällande lagar och regler så berör det mig illa.

Jag lovar att jag efter detta inte ska berätta fler hårresande historier från mina resor med kollektivtrafiken. Åtminstone inte under de närmaste veckorna.

Med detta sagt så undrar jag hur det kan komma sig att bussförare inte kan/vågar säga åt personer som inte betalar, sätter upp fotsulorna på sitsarna och röker E- cigaretter för att nämna något. Tågförarna behöver naturligtvis åtminstone en kollega på tåget. Jag kan mena att bussförare också skulle ha någon form av assistans.

Det finns fler yrkesgrupper som aldrig borde behöva arbeta ensamma. Detta bland annat för att alla som växer upp här ska kunna få en chans att förstå att livet inte bara består av turer på räkmackor utan att man ibland får acceptera att vi inte är isolerade öar i världen. Vi måste kunna följa lagar och regler. Ibland kan vi uppleva att vi behandlas olika och jag menar inte att alla ska dras över en kam. Det måste alltid få finnas undantag från regler eftersom vi är olika. Men det ska inte vara så att människor växer upp i tron att de är viktigare än andra.

Tycker vi inte om lagarna och reglerna så finns det möjligheter att påverka och förändra om vi beslutar oss för att göra något åt saken. Och detta utan att sabotera eller använda våld. Jag förstår om inte alla håller med mig om detta men för mig är det viktigt att tro på det demokratiska samhället.

Nu ska vi snart lägga sista biten i vårt 1000-bitars pussel. Som i livet behöver alla bitar passas in i rätt hål för annars fungerar det inte. Det viktigaste är att alla bitar behövs. Till detta krävs det både tid och tålamod.

Det tutas på gatan så några fotbollsfans är i alla fall nöjda med slutresultatet.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)