Hänsyn

Hej!

Det blir en tågberättelse igen!

Förra lördagen åkte jag tåg med banbarnen till Helsingborg. När vi hade åkt en stund så kom ett utrop i högtalarna. Vi fick veta att skyltarna på tåget visade fel. Alla som satt i vår vagn och som inte skulle till Göteborg skulle gå längre fram i tåget. Vis av tidigare erfarenheter av att sitta i fel vagn gjorde jag oss alltså beredda för att gå längre fram i tåget. Då kom tågvärden. Jag frågade hen om det var rätt håll som jag tänkte gå. Hen sa då att om jag skulle till Helsingborg så kunde jag sitta kvar. Lite misstänksam var jag ändå så jag skojade och sa att om vi hamnar i Göteborg så skickar jag räkningen till dig. Hen sa då “Du måste gå av i Helsingborg!!!

Tåget stannade naturligtvis i Helsingborg och jag fick lämnat över barnen till den väntande föräldern.

Nu skulle jag bara gå ner till perrong tre och ta tåget hem.

Jag kom ner och där stod tåget. Vid mitten av tåget stod två tågvärdar vid en öppen dörr och pratade högt. Jag hörde att de pratade om dörrarna som inte fungerade. Då såg jag att alla dörrar var stängda och så brukar det inte vara.  Jag började gå mot tågvärdarna. Då såg jag att det var mörkt i vagnarna. Det hela slutade med att jag gick upp på tåget vid de öppna dörrarna där det var ljust. Tack vare en man som pratade med en tågvärd insåg jag att jag hade gått på tåget till Göteborg som jag precis hade lämnat. På grund av ett dörrfel höll jag alltså på att åka med fel tåg.

Tåget som jag skulle åka med hade bytt perrong och jag kom med det i sista minuten.

Efter några stationer satte sig en stor, lång man på sätet mittemot mig. Först satte han sig på typiskt “manligt” sätt med benen isär. När vi hade åkt en stund fick han förmodligen pungsvett för då särade han på benen allt vad han kunde. Jag kom då att tänka på en historia som mamma brukade berätta. Den handlade om den lille killen som fått sitt första par riktiga långbyxor. Eftersom ingen tycktes uppmärksamma denna stora händelse så drog han helt sonika ner gylfen med orden “Jag tror att jag ska lufta lite”!

Även denna lördagsförmiddag kom “rödrockarna” på tåget. Det kunde ju vara en massa turister som tjuvåkte.

Jag undrar om bensärning inför gamla tanter kan räknas som trakasserier?

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)