Historia

Hej!

Jag har genom åren när det har varit läge för det tittat på “Allsång på Skansen“. Det har oftast varit trevliga program och jag har fått känna mig lite folklig. “Alla” ser ju programmet. Genom åren har dock intresset svalnat en del. Nuförtiden finns det ju så många andra program en tisdagskväll. I år bojkottar jag emellertid allsången fullständigt på grund av programledaren som jag kan förstå är “duktig” på många sätt men jag orkar inte med hen.

Ett annat tv-program som jag förr också fann intressant var “Historieätarna” som gått i ett par omgångar. Jag gillar historia och här kändes det som om jag riktigt kunde känna hur det var “på den tiden”. Efter ett antal program så falnade emellertid intresset även för detta program. Det blev tramsigare och flamsigare. Detta kände jag berodde mest på programledarnas ökande intresse för att skapa en egen inbördes “historia”.

Nu går “Historieätarna” i repris. Jag har sålunda bojkottat programmet även nu.

Så igår när vi letade runt bland TV-utbudet så började ingressen till just “Historieätarna” på en kanal. Det skulle handla om sextiotalet! Då kunde jag inte stå emot. Igenkänningsfaktorn var så stor. Vi åt dock aldrig grisknorr men däremot fanns det framför allt en familjemedlem som älskade grisfötter i gelé. Det fanns även vissa ord och uttryck som jag aldrig hört. De var förmodligen huvudstadsanknutna. Jag var så nöjd när programmet var slut.

Ibland tänker jag att på grund av vissa barnsliga drag hos mig så missar jag kanske en massa roliga och intressanta saker. Men det är ju min historia!

Kram Inger  

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare) 

4 Replies to “Historia”

 1. Vissa program orkar man bara inte med Inger.
  Fast nu missade jag kanske något intressant om 60-talet.

  1. Så är det, nuförtiden kan man ju välja bort många program eftersom utbudet är så stort. Det var ju annorlunda “förr i tiden”.
   Programmet finns kanske på SVT play.
   ❤️

 2. Håller med om att programledarnas förmåga att balansera presentationerna spelar stor roll i alla program.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait