Stunt

Hej!

När jag var liten och gick på teater så fascinerades jag alltid över magin. Framför allt tyckte jag det var spännande när en skådespelare kom flygande in över scenen. Jag tyckte även att det var oerhört intressant hur scenen kunde förvandlas till vad som helst. Det blev mörkt och så befann vi oss plötsligt på en helt ny plats.

Tv-inträdet i mitt liv har jag ju berättat om tidigare och likaså om månlandningen. Fortfarande är båda delarna ganska obegripliga. Jag menar, hur kan man tänka ut sådant?

När pojkarna var mindre, de är ju ganska stora nu, så gick vi på bio ibland. Detta trots att det fanns färg-TV. På bio dök det upp otroliga actionfilmer och serietidningarnas rymdvarelser levandegjordes. Vilka intriger, vilka masker och vilka fantastiska spelscener som kunde skapas.

Efter hand som jag blir äldre så blir den tekniska och dialoga utvecklingen mer och mer obegriplig. Med datorernas inträde så framstod teaterns spännande värld plötsligt lite mindre åtråvärd. Allt var ju nu möjligt att framställa på vilket sätt som helst utan att man behövde släcka ner belysningen.

I veckan firade Olle och jag 49-årsbröllopsdag. Det tyckte mannen skulle firas med bland annat ett biobesök. Vi såg passande nog “Mission Impossible“. Tom Cruise gör alla sina stunts själv. Det var en imponerande insats. Jag menar att hoppa med motorcykel utför ett stup eller köra genom Roms gator i sanslösa biljakter det kräver sin man eller kvinna. I varje fall en orädd skådespelare.

Att i tidningen läsa om en kvinna som försvunnit från sitt hem, som ensam har gått i väg i en stor skog, som varit försvunnen under två dygn och som efter en stor sökinsats hittas avliden är fruktansvärt.

Än hemskare är det att jag kände kvinnan. Hon måste ha känt sig oerhört ensam och rädd.

Det är ju tyvärr så i livet att trots all progression så har vi inte tillgång till någon stuntman som kan ställa upp när vi behöver hjälp.

Jag tänker på kvinnans familj. Det är oerhört tufft och ensamt att känna sig totalt hjälplös trots all teknisk och dialog utveckling i världen.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)