Avslut

Hej!

Jag trodde väl aldrig att livet som pensionär skulle kunna stressa mig. Att jag skulle ha en fullbokad agenda som gör att jag känner mig nödsakad att välja bort aktiviteter som jag egentligen tycker väldigt mycket om. Men så har det blivit. Jag har gjort mitt val. Jag har lämnat bokcirkeln.

Jag kan bara tacka alla gruppens deltagare för många timmars inträngande i litteraturens värld.

Ni har fått mig att läsa böcker som jag aldrig hade öppnat utan avfärdat bara på grund av förutfattade meningar om författare, tidsepoker, hörsägen eller något annat hittepå.

Jag kommer att följa era bokval och förmodligen läsa en del men jag kommer att hitta andra böcker som jag också vill ta del av.

Så ska jag i höst besöka bokmässan i Göteborg. Där kommer jag säkert att få nya intryck.

Böcker kan komma till en på många sätt. Jag mötte en granne i hissen med två stora kassar. “Vad bra att jag stötte på dig“, sa hon. “Du kanske kan göra något av de här!

Kassarna innehöll ett stort antal barnböcker. Vilken glädje för en gammal lärare. Barnbarnen blev nyfikna när farmor hade “samling” med bokprat. Vi har böcker att läsa för lång tid framåt.


Jag gjorde en film om läsning med barn i förskolan. I avslutningsscenen sitter alla avdelningens 1-3-åringar längs med kanten av en stor blå, rund matta. Var och en har en bok i knät som de läser i. Speakern avslutar filmen med orden “En dag kanske de till och med går med i en bokcirkel“.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)