Buskis

Hej!

Jag gillar logistik och organiserat kaos. Buskis generellt är jag sådär förtjust i. Fast jag tycker det är roligt när det springs i dörrar. När folk springer ut och in och allt bara känns fjantigt.

Sånt skrattar jag åt och ibland överträffar verkligheten fantasin. Som i veckan när jag hade tvättdag.
Det började genast när jag öppnade ytterdörren första gången för att gå ner i källaren. Grannen, vi kan kalla honom herr A, stod vid sin dörr tvärs över svalen på väg in. Vi hälsade och han stängde sin dörr. Jag tog hissen ner och gjorde det man nu gör i en tvättstuga. Efter en stund åkte jag upp till lägenheten. Förmodligen drack jag lite kaffe och sedan var det dags att åka ner i källaren igen. När jag öppnar min dörr så öppnas dörren mittemot och fru A kommer ut. Vi åker hiss ner.

Vid nästa runda när jag står där uppe för att åka ner så öppnas hissdörren och herr A kommer ut ur hissen.

Efter väl förrättat värv i källaren står jag vid hissen. Då kommer fru A med regnvåt hund för att åka med upp i hissen.

Vid ännu ett besök i tvättstugan så sätts plötsligt en nyckel i låset och vaktmästaren öppnar dörren. Jag blev onekligen lite rädd.

Han insåg att han borde knackat först!

När jag efter en stund öppnar dörren för att gå ut så rycker jag till igen för utanför dörren vid ”nyckeltavlan” står en annan granne, fru B. Jag berättar för henne om dagens turer vid dörröppnandena. Vi är överens om att sannolikheten för de här träffarna är inte stor en vanlig torsdagsförmiddag. Oftast träffar man ingen alls.

På fredagsmorgonen står jag vid hissdörren och väntar. Hissen stannar, dörren öppnas och där står fru B!

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)