Veckan

Hej!

Idag är det en riktigt vacker höstdag. Jag har fin utsikt från mitt köksfönster. Träden är snart alldeles brungula och uppe i den ljusblå skyn ser jag svanar på rad flyga förbi.

Jag tänker att den gångna veckan var intensiv trots att jag ibland tycker att det inte händer så mycket. Så jag tittar tillbaka i min almanacka på veckan som gått. Den almanacka som transformerades från att ha varit gjord av papper till att bli digitaliserad. En klar utmaning för mig. Jag tror hela tiden att jag ska “missa” saker om jag inte ser det skrivet för hand om så bara på en liten lapp.

Har jag då “missat” något? Det är mycket möjligt men upplevelsen av veckan är att den har varit tillräckligt intensiv för en pensionär utan några större krav på sig. 

Hela veckan har präglats av kriget mellan Israel och Hamas och skjutningen av de två fotbollsfansen i Belgien. De här fullständigt obegripliga och meningslösa händelserna sker på grund av att vi människor är gruppvarelser och att grupperna vi tillhör ofta ställs mot varandra.

I veckan var vi på Malmö Stadsteater. Vi såg en pjäs om en dysfunktionell familj. Då kunde jag inte undgå att tänka som så att eftersom vi inte kan fungera i våra nära relationer så är det inte underligt att främlingar kommer i konflikt med varandra.

Sen hade vi ju ovädret som drog fram över oss och klöv ett av de stora gamla träden på en av gårdarna här. Jag känner oro för vår fantastiska jord och allt som händer på den och med den. 

Så att bli utklassad i canasta kan te sig mindre allvarligt även om jag i stunden kände mig lite låg. Jag vet ju att denna vecka får jag en möjlighet till revansch utan att “ta till hårdhandskarna”. 

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)