Pingviner

Hej!

Ibland när livet känns tungt och tillkrånglat så kommer tankarna på djur till mig. Att djur blir stressade, kommer i konflikter och inte alltid har de bästa livsvillkoren inser jag. Att djur känner både rädsla, smärta och glädje förstår jag också. Men min fundering handlar kring den här frågan om djurs tankar. Vi kan väl alla referera till minnen av djur som kloka varelser. Vissa djur verkar dock vara mer predestinerade till att ha tankar och inte enbart primitiva reflexer.

Det har hänt att jag har fått frågan om vilket djur jag skulle vilja vara. Om det nu var så att det hade varit ett alternativ. Jag har alltid varit oerhört fascinerad av pingviner. Så mitt svar på frågan får bli att jag tror att jag hade passat som pingvin.

I går på Svt2 i serien “Världens natur” så handlade det om pingviner. Ett oerhört fascinerande program som jag rekommenderar å det varmaste.

Jag fick veta en massa som jag inte visste om pingviner och jag blev än mer övertygad om att jag skulle vara en bra pingvin.

Jag har mest intresserat mig för Kejsarpingviner. Dessa magnifika djur som verkligen gör skäl för namnet. I går fick jag emellertid veta att det finns 18 olika sorters pingviner. De första pingvinerna dök upp i skogen på Nya Zeeland. I skogen!!! Pingviner ska ju finnas i havet bland is och kyla. Det finns pingviner på sådana platser men de finns även i städer i Sydafrika.

Varför är jag då så förtjust i just pingviner?

Det kan ha att göra med den där driften att gilla det som liknar en själv. Bara att se dem tulta fram som små tollar gör dem oemotståndliga. Det finns vetenskapliga förklaringar till varför de går så. Det finns vetenskapliga förklaringar till det mesta kring pingviner och deras beteenden. Många förklaringar och massor med upplysningar fick jag i gårdagens program. Nu älskar jag dem ännu mer.

Ville bara berätta det.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)