Lillsemester

Hej!

Förra veckan var jag på en “Road trip“. Jag följer ibland med när Olle har möten runt om i landet. En av fördelarna med att vara pensionär är detta att du kan ha möjlighet att själv välja och bestämma vad du vill göra.

Vi hamnade först i Stockholm. Att besöka huvudstaden utanför semestertiderna innebär bland annat att du kan besöka ett museum där personalstyrkans antal överstiger besökarantalet. Jag tog mig till Östasiatiska museet och det var intressant. Jag har aldrig varit där tidigare så det var mycket att ta in. Jag läste allt som var skrivet om Japan. En sak som är intressant är Kinas betydelse för den japanska skriftutvecklingen.

Sedan orkade jag inte ta in så mycket mer även om jag passerade genom alla avdelningar som var öppna. På många sätt är det en ofattbar utveckling som har skett på jorden. Dock kan jag tycka att på det mellanmänskliga planet är det i mångt och mycket som om tiden har stått stilla.

Jag hyser beundran för arkeologer. Dessa envetna sökare. De slänger sig ut i det okända utrustade med detektorer, spadar och ett stort tålamod. Vad som egentligen driver dem är säkert personligt men jag är tacksam för att de finns. Tänk så mycket kunskap och förståelse vi får genom dessa envisa människor. Nu senast fick vi kännedom om fotsteg, gjorda för mycket längesedan som kan ge de kunniga massor med information, vilken vi sedan får ta del av. Detta kan öka vår medvetenhet om oss själva.

Det finns fler yrkesgrupper som vi inte alltid reflekterar över att de finns. När vi behöver dem är vi dock tacksamma.

Våra känslor, inte bara för människor utan även för djur, är starka. Det har vi blivit påminda om på senare tid. För inte så länge sedan var det en liten katt som inte ville vara med längre. I veckan var det en liten undulat som tog sina sista andetag i handen på en varmhjärtad veterinär.

Dessa djur som skänkt sina människor så mycket glädje kommer alltid att vara saknade.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)