Vatten

Hej! 

I går befann jag mig under några timmar i en vinternedstängd kolonistuga. Så annorlunda det var mot hur det är på sommaren då solen alltid skiner och alla blommor strålar. Det var emellertid en fin upplevelse även nu. Eftersom området är lagt i vinterdvala så är det väldigt rofyllt att komma dit och luften är lätt att andas. Tänk så bra jag har det som kan få göra dessa utfärder bara så där.

Det enda som kan vara lite besvärligt är att vattnet är avstängt under vintern. Men eftersom alla vet om detta så gäller det bara att förbereda sig. Man införskaffar stora dunkar och fyller dem innan nedstängningen.

Dessutom finns det ett “vattenhål” på området som är tillgängligt året om.

Så för mig var det en utfärd med många positiva förtecken.

Kontrasten blev stor när jag på kvällen satte på Tv-nyheterna. Det rapporterades från dessa fruktansvärda krigsområden som människor medvetet har skapat. Det rapporterades från områden i världen där allt är uttorkat eller översvämmat på grund av människan. Och det rapporterades från läger där det varken finns mat, vatten eller sanitära inrättningar. Vilket ofattbart helvete många människor lever i. Det är så svårt att ta in och förhålla sig till.

På årsmötet efter reliningen i vår bostadsrättsförening så var det en man som tyckte att när han satte på kranen så tog det längre tid för vattnet att bli kallt än före renoveringen. Han var riktigt upprörd. För, sa han, vatten är dyrt!

Vi måste nog förstå att det är något mycket dyrbart som vi har tillgång till bara genom att vrida på kranen. Något att fundera över när vi nu går in i kommande helger. Som jag önskar ska bli goda för alla.

Kram Inger  

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)