Glömska

Hej!

Vad var det för ord som du föreslog att jag skulle använda som rubrik till dagens blogg, frågade jag sonen. Klockan är 20.52 och det är juldagskväll. Att denna dag råkat infalla på en måndag i år har jag inte funderat över.

Jag brukar känna mig stolt över att jag faktiskt har producerat ett i mitt tycke stort antal texter och i princip alltid på måndagar. I dag behövde jag en påminnelse. Det är fortfarande måndag men vanligtvis skriver jag vid 08.52- tiden.

Hur som helst. Nu är jag på gång.

I dagens tidning läste jag om att julfred utlystes i de flesta nordiska städer på medeltiden, men bara i Åbo har traditionen bibehållits så gott som oavbrutet i sjuhundra år. De som förr bröt mot freden hotades med stränga straff. Jag tror inte att medborgarna i dagens Åbo blir bestraffade om de inte tillbringar helgen i god sämja. Jag tror emellertid att den gamla vanan påverkar människor så att de väljer friden. Ett val som jag önskar skulle sträcka sig även utanför Åbo.

Jag har uppenbart valt friden i dag eftersom en så ingrodd vana som bloggskrivande utan vidare kunde glömmas bort. Eller så berodde det hela på min allmänna förvirring över att en dag som i dag kan vara en skrivardag och jag blir inte en gång bestraffad över detta tilltag.

Kram Inger 

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)