Vatten

Hej!

Jag har läst en mycket fascinerande bok. ”Spiraltrappan – Min väg ut ur mörkret” (2005) av författaren och religionshistorikern Karen Armstrong. Karen har skrivit berättelsen om sin livsresa. Det som gör läsningen om Karen extra intressant är, som det står på baksidan av boken, hennes beskrivningar om hur identitetssökande efter mål och mening i livet hela tiden förändras. ”En hoppfull och mycket inspirerande skildring”.

I boken ”Genom den trånga porten” (1996) som gavs ut tidigare, beskriver hon hur hon som sjuttonåring går i kloster och 1969, sju år senare lämnar klosterlivet. Den boken har jag emellertid ännu inte läst.

Vi behöver hoppfulla och inspirerande berättelser nu i dessa kyliga tider.

I går sa ”Google” att på grund av vindstyrkan kändes det som minus fjorton grader. Flera dygn nu har det varit kallt. Året 2024 kanske blir ett vinterår även här i Skåne. Det finns år då vi enligt meteorologerna inte har haft en enda vinterdag.

Det är tydligt att vi inte är vana vid kraftigt vinterväder och därför är dåligt förberedda. Jag brukar ha en filt, några ”bars” och vatten i bilen. Det är ju bra men med hänsyn till vad som hände i veckan så räcker det inte med lite av varje om man ska ge sig ut. Det gäller att lyssna på väderutsikterna och packa bilen ordentligt.

För om man inte tänker fullt ut så fryser vattnet i flaskorna. Det har jag råkat ut för.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)