Störst

Hej!

I går var en historisk dag. Det var första gången på nästan 900 år som en dansk monark abdikerat. Jag lyckönskar kung Frederik X och Danmark. Jag vill också lyckönska Hennes Majestät drottning Margrethe. Jag hoppas hon får tillfällen att som förebild för många själv välja vad hon vill göra.

Igår såg jag ett avsnitt om Sveriges historia på tv. Där berättades om hur drottning Kristina av Sverige abdikerade efter några få år på tronen. Hon skapade en stor skandal genom att dessutom konvertera till katolicismen.

I går läste jag i tidningen om en annan kvinna som valt sin egen väg. Som influenser. Hon är världsbäst på att städa.

I går såg jag även ett avsnitt portugisisk deckare. Storyn är förlagd till kalla kriget. Där blir en kvinnlig chef avskedad med orden ”Vi skulle aldrig valt en kvinna till den posten”. En annan kvinna blir misshandlad av sin far för att hon hade suttit i en bil med en för fadern främmande man. Hon blev sedan ”vigd genom ombud”. Ombudet var pappan. Mannen hon ”gifte” sig med befann sig vid fronten. Han våldtog där en kvinna.

I dag snöar det.

I dag skedde en singelolycka nere på gatan.

I dag såg jag hur ett äldre par ömt omfamnade varandra och kysstes en lång stund.

Så därför tänker jag att även denna dag har sina ”ups and downs”. Man kunde ju hoppats att det vore mer ”ups”.

Ty störst av allt är kärleken.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)