Upplyftande

Hej!

I dag hade jag bestämt att inlägget skulle handla om roliga och trevliga saker. Ibland tycker jag nämligen att det ofta blir negativa och ledsamma saker jag skriver om. “Upplyftande” tänkte jag kunde vara en bra titel. Så sätter jag på datorn och en ny skärmbild visas. En stor flock med flamingos som är på väg att lyfta. Ett tydligare tecken på att min ambition måste vara att låta positiv i dag kunde jag knappast få. Som det kan bli!

Har det då hänt något trevligt i veckan. Ja, trots att det kan vara svårt att tro så kan små saker kännas bra för själen. Som att det var invigning av bostadsrättsföreningens nya bibliotek i tisdags. Det kom massor med folk och alla var glada och uppskattade initiativet. Själv kom jag i samtal med en för mig okänd kvinna. Vi pratade om konst och målning eftersom det fortfarande var tomt på väggarna i lokalen. I kväll ska jag för första gången i mitt liv gå hem till någon “på ett glas vin” för att diskutera vidare. Hur kul är inte det?

Den malmöitiska snöstormen vi hade i veckan var inte att leka med. Den resulterade emellertid i det mest befriande gapskratt som jag har haft på mycket länge. Jag tog på mig en vinterjacka modell “Nordpolsfarare”. Bara någon vecka innan stormen bröt ut hade jag funderat på att ge bort jackan eftersom jag aldrig använder den. Nu kom den emellertid väl till pass så den får hänga kvar i garderoben. När jag behöver ett skratt framöver så behöver jag bara titta på jackan. Jag såg helt tokig ut i den nämligen. Fast en av mina kära canastatanter sa att hon tyckte den var snygg. Då skrattade jag ännu mer.

Jag älskar hotellfrukostar. Tyvärr bor jag inte på hotell så där oerhört ofta. När Olle då kommer hem med en frukostvoucher från ett av stadens tjusiga hotell så blir man ju glad. En av fördelarna med Olles alla aktiviteter är att jag då och då “drabbas” av oväntade trevligheter på grund av dessa aktiviteter. Som att en söndagsmorgon komma på hotellfrukost. Tänk bara att få sitta i lugn och ro och njuta utan press för att man ska i väg på något. Sådant gör mig lycklig.

Så ibland kan det behövas en påminnelse.

Kram Inger 

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)