Syntharen

Hej!

För första gången i mitt liv fick jag ett brev från Sifo. Jag skulle svara på många frågor. Jag fick fundera rejält kring mina vanor och mitt beteende. Det var nog lite nyttigt. Intressant att tänka när det kommer rapporter om svenska folket så kanske jag har bidragit till just det resultatet. Ett antal frågor handlade om mitt boende. Jag funderade då kring några samtal som jag haft.

En person som jag träffade i veckan sa att hen flyttat från “Barnvagnsmaffian” inne i centrum hit till Borgmästargården. En annan person menade att vi bor som i en liten oas. En världsmästare i snapsviseskrivning bor i vårt hus. Hen höll ett föredrag om sin hobby. Att skriva visor som andra skriver dikter är också en konst. Att få höra om snapsvisans utveckling och få lyssna till ett antal texter ger ett intressant perspektiv på vår historia.

En annan typ av historieskildring fick jag när jag läste Maja Hagermans bok “Trådarna i väven. På spaning bland minnen och kulturarv i Sverige. (2019)” Det är en av de mest fascinerande böcker jag läst. På Tv visas vår historia i olika serier. Majas bok skildrar i princip samma händelser men jag fick en helt annan känsla när jag läste boken mot när jag tittar på TV. Att jag sen är släkt på långt håll med henne gör ju inte valet sämre.

Vi har börjat på ett nytt pussel. Carl & Karin Larssons “Trädgårdsscen från Marstrand” är det vackra motivet. En trevlig utmaning.

En annan utmaning dock inte lika trevlig drabbade Kalle Lind när han skulle ta sig med buss från Malmö Södervärn. Han skulle förvisso inte till Marstrand men att hitta busshållplatsen var för honom ändå så krångligt att han missade en buss.

Jag undrar om Kalle, efter denna som jag tänker frustrerande upplevelse, när han väl kom ut på den skånska landsbygden, insåg att han skulle se upp för Syntharen! (kan du inte se artikeln – se bild nedan)

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)