Morgonmöten

Hej!

Det är vårdagsjämningsnatt. En av sönerna ska övernatta hos oss. Ankomst runt 24.00 med en önskan om att strykjärn och strykbräda ska finnas tillgängliga på morgonen. Jag tar fram sakerna innan jag lägger mig.

Mannen ska åka på uppdrag och vaknar klockan 5.30. Jag stiger upp och vinkar. Eftersom jag nu är klarvaken så vidtar de vanliga morgonbestyren. Vad göra sedan?

Strykgrejorna är framme så jag kommer på den goda idén att jag ska stryka den där skjortan. Jag är ju trots allt mamma! Sonen ska vakna 7.30.

Följaktligen dänker jag skjortan och väntar på att järnet ska bli varmt. Det blir det inte. Ok, vad göra med en våt skrynklig skjorta som strax ska användas? Då minns jag att mammas gamla strykjärn finns i matkällaren. Alltså tar jag mig ner i källaren. Matkällaren finns bredvid tvättstugan och i den finns vår morgonpigge granne. Han erbjuder mig att låna deras strykjärn om inte mammas fungerar. När vi står där så kommer en annan granne. Hon trodde att hon hade tvättid klockan 7. Båda de här grannarna tillhör kategorien “Grannar som man samtalar med och inte bara säger hej“. Vi fortsätter därför samtalet i hissen.

Strykjärnet fungerar alldeles utmärkt och det visar sig dessutom vara ett mycket bättre järn än mitt gamla. Så av bara farten stryker jag även vår tvätt.

Detta innebar att innan klockan 8 på morgonen så hade jag samtalat med fyra personer irl, fixat ett nytt strykjärn och med detta järn strukit en hög tvätt.

Så kan en pensionärsmorgon vara i måsarnas tid. 

Kram Inger  

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)