Bytesmarknad

Hej!

För en tid sedan hittade vi i en secondhandaffär en tavla som jag länge letat efter. Den var lite ålderstigen men jag blev så glad att jag köpte den i alla fall. Inte för att jag behövde tavlan men det gick inte att låta bli. Så nu har vi ännu en sak att förhålla oss till.

En bekant kom en dag och sa att hon hade ”döstädat”. Det händer då och då att kvinnor säger att de ska döstäda. Jag har nog aldrig hört en man säga så.

Jag googlar därför och hittar en bok med titeln ”Döstädning, ingen sorglig historia” av Margareta Magnusson. Låter som en intressant bok!

Vi har ett projekt som vi kan kalla ”städa källaren”. Av någon konstig anledning kommer detta projekt alltid långt ner på prioriteringslistan. Även om det kommer hit en särskild container som vi kan lämna saker i och det handlar om saker som vi inte behöver eller vill ha kvar så blir vi liksom inte färdiga att sätta i gång.

Så händer det. Jag får veta att en släkting ska öppna en affär för begagnade barnsaker. Perfekt motivation för oss att ta tag i källarrensningen eller döstädningen om man så vill. I källaren finns nämligen en del barnsaker som kan passa bra i en sådan affär.

För övrigt vill jag rekommendera er att titta på ”Planet Earth” på SvT.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)