Kulturellt

Hej!

Ibland upplever jag på något konstigt vis att saker och ting hänger ihop. Jag tänker så här.

Förra veckan skrev jag om en secondhandaffär i vardande. Jag berättade även om våra källarplaner.Så hamnar jag på Konsthallen här i Malmö. Leif Holmstrand heter konstnären som ställer ut just nu.

Bland många alster så har Leif kommit på ett genialiskt sätt att hantera saker som man inte vill slänga men samtidigt inte kan behålla. Han tömde helt enkelt sina föräldrars lägenhet och byggde en jättelik termitstack av allt som fanns. För att hålla ihop skapelsen virkade han tjocka band som han knöt om sakerna. Oerhört fascinerande. Igenkänningsfaktorn var stor. I stacken kunde jag hitta allt från barnvagnar och glastallrikar till tandkrämstuben.

En dag hjälpte jag till att sortera saker som finns i en kolonistuga. Minnen fanns det gott om men jag var oerhört fokuserad på uppgiften. Ingenting kom med hem.

En annan dag befann jag mig på en stor loppmarknad. Även där fanns det gott om fina saker. Att befinna sig på en sådan rolig plats när solen skiner är egentligen förödande för någon som borde vara hemma och städa i den egna bråten. ”Vill ha”-faktorn triggas lätt i gång. Jag tyckte emellertid att jag var ståndaktig ända tills jag såg den! Jag kände hur jag verkligen hade saknat den. Jag har många gånger ångrat djupt att jag gjorde mig av med den när vi flyttade. Jag har tänkt och undrat hur jag kunde vara så dum. Så bara fanns den där framför mina ögon. Den liksom drog min blick till sig bland alla saker som fanns på bordet. Äntligen hade jag hittat den, min praktiska persiljekvarn!

Jag som precis planterat örter av olika slag, inklusive persilja, på min balkong. Nu ligger den i ett köksskåp och bara väntar på att bli använd. Den kommer aldrig att hamna i källaren.

Sen var det lite extra underligt i går kväll när jag tittade på Babel. Sångerskan Winona Oak framträdde iklädd en virkad klänning. Och så var jag tillbaka på konsthallen.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)