Skrivbord

Hej!

Ibland måste man chocka världen med något oväntat. Det är lördag idag och den stora finaldagen. Jag behöver väl inte förklara mer.

Vi väntar på en granne i bostadsrättsföreningen. Hon ska överta ett soffbord som funnits i familjen under flera år. Lite kul med tanke på vad jag skrivit tidigare om återvinning.

Anledningen till att bordet inte får plats längre är att jag plötsligt insåg att jag behöver ett skrivbord. Inte främst för att skriva vid, vilket man kan förledas att tro eftersom det faktiskt heter ”skrivbord”. Jag tänker emellertid mer ”plats för alla papper som jag envisas med att trycka ut och samla på“. Trots supertelefoner och superdatorer så behöver jag en viss ordning och överblick som jag inte får via digitala anordningar.

Nu har jag även tillgång till ett skåp. Väldigt litet men dock ett skåp samt två tomma lådor. Så praktiskt. Jag behöver inte längre belamra köket med mina ”viktiga” saker. Jag har alltså trots stort motstånd flyttat tillbaka till det som från början var ett gemensamt arbetsrum men sedermera övergick till att bli Olles arbetsrum.

Detta sker nämligen inte helt enkelt bara så där. Nu måste rummet omdisponeras. Det betyder att saker måste gömmas eller om det inte finns behov av dem så får de försvinna på riktigt. Som bordet som nu ska få ett nytt hem hos grannen.

I övrigt så har vi alltså tömt skåp som varit fyllda med prylar sedan vi flyttade in här. Prylar som vi inte har använt och alltså inte behöver.

Grannen har nu varit här och vi har sett en bild på bordet där det står i en vacker omgivning. Det blev perfekt. Jag blev så glad att jag gav den nya ägarinnan en kram och bad henne ge bordet lite kärlek med hänsyn till dess historia.

Hur det går med placeringarna i kväll vet vi på måndag när detta inlägg läggs ut. Vi kan ju hoppas att det även då delades ut många kramar av glädje och kärlek.

Vi får städa källaren en annan dag.

Fler fantastiska djurfilmer finns på Svt Play under rubriken ”Havens hemliga liv”.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)

2 Replies to “Skrivbord”

  1. Stor tillfredsställelse efter att man sorterat, hanterat minnen, organiserat och förpassat utanför dörren. Men det är tur man är pensionär för det tar ju tid!
    Nu pockar ju solen på lite uteliv också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *