Relationer

Hej!

En dag i vanliga mataffären var det någon som sa “Hej Inger“! När jag tittade upp så såg jag en person som jag inte träffat sedan vi flyttade från huset. Vi var grannar under trettio år. Det blev ett kort och trevligt återseende men minnen väcktes till liv. Relationen till personen i affären var nämligen det som avgjorde vårt beslut att flytta från första huset i den första byn där våra vägar korsades.

Sedan den dag vi blev grannar så mådde jag aldrig riktigt bra. När vi nu möttes i affären så kände jag ingenting. Det var oerhört befriande.

För någon vecka sedan dog en kvinna som var gift med en släkting till mig. En släkting som jag i min barndom och ungdom hade regelbunden kontakt med. Familjen bor en bra bit härifrån så efterhand som de äldre familjemedlemmarna dog så mattades kontakten av. Nu fattas ännu en rar människa i vår värld.

I veckan som gick dog ännu en kvinna. En kvinna som tillhörde vårt andra släktträd. En kvinna som jag lärde känna i min tidiga ungdom. En kvinna som jag kom att tycka mycket om och som jag kom bra överens med. Tyvärr kom denna relation att avbrytas på ett olyckligt sätt så under många år har vi inte haft den kontakt som jag hade hoppats på. Ännu en familj har mist en kär människa. Jag hade önskat att jag träffat henne i affären någon gång och hon hade sagt “Hej Inger“.

Det finns fler människor i mitt liv som fortfarande är fysiskt nåbara men relationerna är på nollpunkten.

Det känns ibland jobbigt med alla tankar kring människor man har ett personligt förhållande till. Vissa relationer skulle jag kunna försöka påverka men ibland får man ta ställning. Och det är inte lätt. Jag avskyr att känna osämja mellan människor.

Så därför försöker jag vårda relationerna med de många människor som jag tycker om och har ett bra förhållande till. Ni får alla ett stort hjärta från mig.

Kram Inger