Banankontakt

Hej!

Stora män kan ibland tänka förvånansvärt små tankar” står det att läsa i “Tankekorn” samlade av Gunnel & Kjell Svärd.

Att i en mening lyckas berätta något som alla kan förhålla sig till, det är skickligt.

Många är de visdomsord och vanliga funderingar som cirkulerar runt jorden.

Jag får, vilket jag är mycket tacksam för, positiva kommentarer kring mitt bloggskrivande. Det vill säga från den lilla skara som verkligen läser vad jag skriver. Men jag har även fått kommentarer som “jag läser inte sånt“. Ofta ställer jag mig själv frågan varför det har blivit så viktigt för mig med det här skrivandet. Sedan jag bestämde mig för att skriva varje måndagsförmiddag så känns det bara som ett naturligt tvång. Hela veckan samlar jag tankar och upplevelser och under söndagsnatten far funderingar runt i mitt huvud. Ofta går jag upp och skriver några rader för att komma ihåg.

Jag har från början talat om att jag alltid har tyckt om att skriva berättelser. Att gå i pension var för mig en på flera sätt stor omställning. När jag nu ibland tittar igenom några berättelser så tycker jag själv att en del är riktigt läsvärda andra kanske mindre intressanta. Men de handlar om min verklighet och mina upplevelser av livet. Jag kanske är egoistisk som tycker det är kul att andra läser om mig men för mig handlar det om att rensa bland mina tankar och dessutom hålla kontakt med vänner och bekanta. Så länge jag får kommentarer så tänker jag fortsätta. Annars får jag övergå till att skriva dagbok men den är det ju bara jag som läser.
För en tid sedan hittade vi mammas gamla dagbok från hennes tonårstid. Jag läste och tänkte att det hade varit intressant om mamma hade läst ur sin dagbok för oss när det ännu fanns tid att prata kring hennes upplevelser.

Jag har även tagit del av mammas och pappas korrespondens från 1947 när mamma var au pair i England. Den läsningen har resulterat i att vi nu planerar en resa till England i mammas fotspår.

Det hade mamma och pappa tyckt var roligt. Det är en mening som alla kan fundera kring.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)