Minnet

Hej!

I dag är det måndag. Det minns jag bestämt eftersom jag sitter här och ska skriva ett blogginlägg. Att ha något som jag kan hänga upp saker på gör det lättare att minnas. Så är det nog för de flesta. När man då börjar uppleva att man glömmer saker som tidigare självklart har kommits ihåg då kommer lätt tankarna på att nu går det bara utför.

Jag har berättat att jag sedan ett antal år tillbaka deltar i ett forskningsprojekt kring Alzheimers sjukdom. Förra veckan fick jag därför gjort en magnetröntgen. Alltsedan min bror, som också deltog i projektet, dog för ett år sedan så har jag väntat på den här röntgen. Jag blev därför mycket lättad när jag fick veta att läkaren som kollat bilderna inte hade sett några förändringar sedan förra gången. Denna vecka har jag gjort en annan scanning och dessutom har jag varit på minneskliniken och gjort tester och tagit prover. En undersökning som har tillkommit är att det tas hudprover. Så nu går jag omkring med ett antal plåster på ryggen. Men det är det värt. Inom kort kommer jag att genomgå ännu en hjärnscanning. Sedan dröjer det två år innan jag kallas på nytt för att gå igenom hela proceduren. Då har jag varit med i projektet i åtta år och sedan är mitt deltagande slut. Alla läkare och sjuksköterskor som jag träffar vid mina besök talar hela tiden om hur tacksamma de är för att jag deltar. Jag svarar då att jag är så oerhört tacksam över att de ägnar sitt liv åt forskning för att hitta svar på svåra och stora frågor. För mig är det bara en win-win situation. De här kontrollerna som jag deltar i är mycket kostnads- och resurskrävande.

Förra veckan skrev jag om ett papper som försvunnit. Pappret återfanns senare under dagen. Jag hade lagt det på ett nytt, mycket logiskt ställe. I går försvann mina ringar. De gick icke att finna. Hela dagen kändes det konstigt att vara utan ringarna. Ringarna återfanns i går kväll. Jag hade lagt dem på ett märkligt, totalt ologiskt ställe. Så kan det bli när minnet är kort.

Om du vill sprida information och/eller eventuellt vvilja medverka i den här forskningen så kontakta mig eller Minneskliniken i Malmö.

Kram Inger 

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)