Sömn

Hej!

Vanligtvis sover jag ganska lätt men i natt har jag sovit ”som en stock”. Det kan bero på att jag var mer än vanligt aktiv under helgen. Det kan också bero på att jag la mig senare än vanligt. Jag går normalt alltid och lägger mig vid samma tid. Det fungerar bra eftersom jag även stiger upp vid samma tid. Rutiner! Vi ser på TV varje kväll. Ofta slutar vi med en deckare. Inte någon av de allra ”räligaste” men ändå! Till kvällsrutinerna hör även att jag dricker en stor mugg kaffe.

Igår bröts deckarrutinen. Vi lyssnade nämligen på en av André Rieus konserter. Jag har nämnt André Rieu i ett tidigare inlägg. Jag tycker mycket om hans repertoar som i princip bara består av klassisk musik. Det var länge sedan vi såg en av hans konserter. Det var fortfarande ”ljuv musik” men det som var mer påtagligt än tidigare var att programmet hade spelats in före ”metoo”. Rieus humor var mycket inriktad mot sköna damer. Det störde mig otroligt.

Allt detta har säkert påverkat min sömn. För det är ju så det fungerar. Hjärnan rensar ut. När jag väcktes av klockan, vilket är ovanligt eftersom jag oftast är vaken en stund innan den ringer, så var jag mitt uppe i en ”rensande” dröm. Den innehöll frågor om makt, jämlikhet, jämställdhet, utanförskap, barnomsorg och så vidare.

Så när jag vaknade kändes det tomt i huvudet! Det måste betyda att det är ganska utrensat därinne just nu.

Kram Inger

6 Replies to “Sömn”

  1. Sömn är viktigt och min sömn speglar verkligen hur jag mår. Är jag stressad vaknar jag hela tiden.
    Ibland blir sömnen just nu lite störd av vår lilla älskling här hemma (kattungen) Det är nästan som att ha en bebis hemma ibland. Men hon växer upp snabbt.
    Det är så värt det. ❤️ Kram Inger

  2. Härligt att ‘sova som en stock’ och få rensat hjärnan. Kvällsrutiner är bra men kvällskaffet har jag slopat för länge sedan. Inte bra för nattsömnen! 😴

  3. Drömmar är häftiga! Ibland vill man inte vakna utan drömma vidare och ibland är det skönt att vakna och tänka att det bara var en dröm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait