Ljus

Hej!

Jag tänker inte göra någon djupgående analys av det gångna året. Däremot tänker jag kosta på mig några funderingar kring det som har varit och vad som måhända komma skall.

Året som gått har på många sätt varit ett dystert år. Jag behöver inte förklara närmre vad jag menar med det. Vi har alla drabbats på olika sätt av vad människor har åsamkat men även av det opåverkbara som händer i naturen. Det har varit mycket lidande och oro. Fruktansvärda scener har delgivits oss. Vi har på olika sätt försökt hantera det ofattbara och många har mått mycket dåligt. Känslan av overklighet och förtvivlan över att inte kunna förändra gör något med oss.

Under årets sista timmar drabbades vårt kvarter av ett strömavbrott. En påminnelse i sista minuten om hur sårbara vi är. Vi hade tur som befann oss på annan ort.

Nu har vi ett nytt år framför oss. Ett år som vi inte har en aning om vad det kommer att fyllas med. Så kunde vi ju inte ana att vi i gårkväll åter skulle få strömavbrott. Inte bara en gång utan två gånger. Vi var hemma så nu påmindes vi om hur mörkt det kan bli och hur vana vi är vid att trycka på knappar för att saker ska fungera.

Vi behöver stötta varandra så gott vi kan med bra energi. Så kan en oplanerad fika lysa upp grådagern och hemstickade sockor och vantar värma frusna fötter och kalla fingrar.

Så kan helt sanslösa saker inträffa som att en välkänd författare skriver en kommentar på min blogg och tackar för att jag lyft fram hens alster i mitt skrivande.

I morgon fyller två små gossar ett respektive tre år. Jag tänder ett ljus för dem och alla andra både stora och små människor. Med önskan om att det blir Ett Gott Nytt År.

 Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)