Måndag

Hej!

För ett år sedan, den 7/2 2022, skrev jag ett inlägg som jag kallade “Måndagsmorgon“. Jag skriver bland annat om Povel Ramel och hans “Gräsänklingsblues“. Jag beskriver i övrigt en morgon/förmiddag som nästan var som en vanlig måndagsförmiddag “förr i tiden” dvs. på den tiden när jag arbetade utanför hemmet. Nu när jag läst om det skrivna så tycker jag att det verkar ha varit en helt ok dag. Jag skrev även om vädret, detta ofrånkomliga samtalsämne. Solen sken nämligen. Då blir jag alltid glad.

När jag tittade ut genom fönstret idag så var det lika gråmulet och trist som det har varit nu under flera dagar. Dessa dagar som jag har varit lite sjuk. Vilket alltså inte har gjort “läget” bättre precis.

Jag har inte varit ute på fyra dagar och vi missade en efterlängtad liten resa på grund av en envis hosta och medföljande trötthet. Nuförtiden kan man ju inte veta om det är covid, influensa eller en helt vanlig gammaldags förkylning. Då är det säkrast för alla att man isolerar sig. Precis som vi har lärt oss. Jag har förmodligen smittat Olle som hostar lite grand och dessutom har lite feber.

Efter dessa gnällrader så tittar jag ut genom fönstret och döm om min förvåning när jag ser en bit blå himmel. Jag rusar ut på balkongen och lyfter ansiktet mot solen. Då stiger genast humöret och jag bestämmer mig för att jag nog i alla fall klarar av att gå ut med soporna och kanske ta en tur runt kvarteret. Det är ju inte värt att ta i för mycket med en gång.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)