Tankar

Hej!

Det är söndag när jag skriver det här. Jag ska nämligen till tandhygienisten i morgon förmiddag. Eftersom jag inte gillar besök hos tandhygienister så känner jag att skriva något spirituellt med bara några timmar till besöket hade inte fungerat för mig. Förmodligen hade jag berättat om mitt traumatiska besök hos en tandhygienist för något år sedan. Det tänker jag alltså undvika. Så jag skriver inget om det idag!

I dag är det Babel och det är ju enbart trevligt att tänka på. ”Nu börjar vi” säger alltid Jessica och därför skriver jag ”Nu börjar jag” med måndagens inlägg.

En morgon fick jag ett Sms. Jag läste att jag bara så där den förlidna natten hade dykt upp i en närståendes dröm med ett nytt ord. Ordet var ”TACIS”. Ordet, eller snarare förkortningen, existerar men eftersom jag aldrig har känt till det så är allt ett mysterium. Men väldigt roligt och mycket märkligt.

Märkligt tycker jag också det är, vilket jag tidigare påpekat, när händelser på något sätt tycks hänga ihop. Som termitutställningen och loppmarknaden. Kedjan har nämligen blivit en cirkel. Bilden i förra inlägget är från ”Planet Earth” och visar en märklig fågel som bygger bo just i en tornliknande termitstack. Och som avslutning fick jag nys om en jättefin lägenhet belägen mitt i Malmö centrum. En lägenhet som varit bebodd av samma familj i många år och nu ska tömmas efter en planerad försäljning.

Förutom att inte skriva om tandhygienister så ska jag nu avge ännu ett löfte. Jag har nämligen både tjuvåkt på bussen och kanske smutsat ner en stolsits på samma buss. Tjuvåkningen var dock, måste jag påpeka, med chaufförens goda minne men hur det gick med kläderna för den som satte sig på sitsen har jag ingen aning om. Hoppas inget blev fördärvat i alla fall.

Så nu lovar jag att inte tjata om tjuvåkare på bussen eller sådana som smutsar ner.

Fast ge dem onda ögat kanske jag kommer att göra även i fortsättningen.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)